A Marma Jóga magyarországi szervezetéről röviden

 

A Marma Jóga komplex rendszere jelen korunk előttig rég nem volt elérhető. Gyökerei azonban, az írásosság megjelenése előtti korokra vezethetőek vissza. Ennek a tudásnak az összegyűjtése, a nyugati ember számára is alkalmazható és értelmezhető használatát, Dr Sumit Kesarkar kemény munkája teszi lehetővé. Életfeladata az elfeledett és szétszabdalt indiai ősi misztérium újra kódolása, összeillesztése, amit a személyes utazásai és kutatásai tesznek lehetővé.

Indiában az Ájurvédikus oktatás és tudásanyag elérhető és hozzáférhető, sőt alkalmazzák is mind a mai napig, leginkább az orvosi vonatkozásokat. Viszont további szellemi gyakorlatokhoz önmagában kevés lenne. Szükséges kiegészíteni Jógikus és Tantrikus gyakorlatokkal, filozófiákkal ahhoz, hogy betölthesse méltó szerepét.
Dr Sumit Magyarországon tartózkodása idején, beavatást adott és tudását megosztotta az erre kijelölt tanítványaival. A Marma Jóga magyarországi szervezetének fő célkitűzése, ennek az ismeretanyagnak az elterjesztése hogy segítséget nyújtson az emberiségnek. Elsődlegesen azzal, hogy egy harmonikusan és optimálisan működő test felépítését lehetővé tegye. Másodsorban, a spiritualitás iránt érdeklődőknek komplex rendszert adjon, mindennemű sallangoktól mentes haladást biztosítson.

 

 

 

Kovács Pál

 

Ájurvédikus Jóga, Ájurvédikus masszázs, Ájurvédikus Gyógyászati Tanácsok

Nem vagyok megvilágosodott, bár szinte egész életem erről szólt, ennek a temának a körüljárásáról. Mit hozott nekem eddig ez a szakadatlan keresés? El kell mondjam, hogy elég sok nehézséget.

Átverekedni magunkat a saját nehézségeinken és azon az ellenálláson amit kultúránk állít elénk, ha a válaszainkat saját magunk akarjuk megtalálni, ahelyett hogy egy készen kapott formában a szánkba adják.

Ültem az utcán, zártak pszichiátriára, volt hogy szinte mindenki elfordult tőlem. De nem állhattam meg. Addig nem míg el nem érem a célomat. Tudjátok, azt a célt amit belül csak mi tudunk, amit igazi lényünk állít elénk, ami nélkül nincs megnyugvás.

Ezért én még mindig megyek és keresek.

Talán most az a szakasz van, amikor a környzetem már látja hogy a helyemre kerültem. Már vannak válaszaim, ami segít nekem és hiszem, hogy másoknak is.

De mind ez lényegtelen. Képesnek kell lenni felrugni minden külső visszajelzést ha belül a szív azt mondja nem elég. A szívünket ugyanis becsapni nem tudjuk.

Példát szeretnék mutatni annak, akinek szüksége van rá. De nem azzal, hogy példa maradok, hanem hogy ha kell elengedek mindent amire nincs szükségem ahhoz, hogy Önmagammá váljak.

Ezt kívánom mindenkinek.

A Marma Jóga szervezet vezetőjeként jelenleg a hozzám forduló emberek problémáján, az eddig titokban őrzött Jóga technikákkal, valamint az Ájurvédikus Gyógyításban ismert összefüggések hétköznapi életükbe illesztésével segítek. A gyógyuláshoz elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás,a helyes szokások kialakítása és a helytelen, elakadást okozó életmód megváltoztatása.

Manuális terápián keresztül, azaz masszázzsal, az energetikai csomópontok stimulálásával tovább erősíthető a változás, egy olyan élet irányába, ahol testi szinten nem zavarnak minket fájdalmak és betegségek. Szellemi szinten mentesek leszünk mindenféle akadálytól, ami elválaszt minket az élet teljességének befogadásától.