Egyéni Jóga

Mindenki más, egyedi, csak rá jellemző tulajdonságokkal, tehetségekkel, vérmérséklettel. Ezért is hiszünk az egyénre szabott holisztikus kezelésekben és módszerekben.
Azt a potenciált szeretnénk előhívni az emberekből amivel rendelkeznek. A személyes életútjuknak megfelelően, a szunnyadó lehetőségeket kiaknázni, az elképzelt életcél eléréséhez szükséges lendületet és feltételeket megteremteni.
A fizikai testet mint templomot alapul véve, azt a lehetőségekhez mérten optimális formában tartani, melyen keresztül minden tapasztalás és megnyilvánulás megtörténhet.

A Marma jóga elsajátításának legjobb módja az egyéni foglalkozás, ahol személyre szabottan mérjük fel az aktuális állapotod, céljaid, nehézségeid.
Mindenki más erősségekkel, gyengeségekkel bír, mások az akadályaink, a potenciálunk és eltérő élethelyzetekben vagyunk. Ezért hasznos az egyéni foglalkozás, mert ott minden a te tempódban és hozzád igazítva történik.
A Marma Jóga eredetileg a Himalájai Jógik egyedi gyakorlataiból van összeállítva és a célja a magasabb tudatállapotok elérése. Következménye pedig egy egészséges testi, szellemi működés.
Hiszen megfelelő táplálkozással és életmóddal együtt alkalmazva szinte minden betegség ellen hatásosnak mondható terápia, ezért Dr. Sumit Kesarkar (aki a módszert dokumentálta) leginkább orvosi praxisában alkalmazza.

Az emberi test komplexitását figyelembe véve, a lehető legbiztonságosabb módja fizikai és mentális állapotunk befolyásolásának, a személyes odafigyelés, nyomon követés.
Bár elsősorban Jógáról és táplálkozási, életmódbéli változásokról van szó, olykor bevonjuk a nyugati orvoslás diagnosztikai rendszerét. Mivel a terápia komoly változásokat indukálhat a szervezetben, ami megfelelő szakértelem nélkül akár veszélyeket is tartogathat.

Workshopok

Jelenleg ez a forma a leggyorsabb módja a Marma Jóga alapjainak elsajátításához.
Általába hétvégente 2 napos kurzus keretein belül. Kis létszámban, azaz maximum 10 fős csoportokban, lehetőség van egy átfogó képet kapni. Ájurvédikus Táplálkozási és Életmód elvekről, valamint a Marma Jóga alap gyakorlatainak az elsajátításáról.

Hogyan állnak ezek a rendszerek össze, hogy egészítik ki egymást, hogyan hatnak az emberi testre, hogyan oldják a szellemi akadályokat.
A tanfolyam előképzettséget nem igényel, bárki számára nyitott a workshop. Jógát rendszeresen gyakorlók, jógatanárok számára pedig lehetőség tudásuk elmélyítésére a jógának az egészség visszaállításában betöltött szerepéről.

2019 Magyarországi programok

Debrecen