Egyéni Jóga

 

Mindenki más, egyedi, csak rá jellemző tulajdonságokkal, tehetségekkel, vérmérséklettel. Ezért is hiszünk az egyénre szabott holisztikus kezelésekben és módszerekben.
Azt a potenciált szeretnénk előhívni az emberekből amivel rendelkeznek. A személyes életútjuknak megfelelően, a szunnyadó lehetőségeket kiaknázni, az elképzelt életcél eléréséhez szükséges lendületet és feltételeket megteremteni.
A fizikai testet mint templomot alapul véve, azt a lehetőségekhez mérten optimális formában tartani, melyen keresztül minden tapasztalás és megnyilvánulás megtörténhet.

A Marma jóga elsajátításának legjobb módja az egyéni foglalkozás, ahol személyre szabottan mérjük fel az aktuális állapotod, céljaid, nehézségeid.
Mindenki más erősségekkel, gyengeségekkel bír, mások az akadályaink, a potenciálunk és eltérő élethelyzetekben vagyunk. Ezért hasznos az egyéni foglalkozás, mert ott minden a te tempódban és hozzád igazítva történik.
A Marma Jóga eredetileg a Himalájai Jógik egyedi gyakorlataiból van összeállítva és a célja a magasabb tudatállapotok elérése. Következménye pedig egy egészséges testi, szellemi működés.
Hiszen megfelelő táplálkozással és életmóddal együtt alkalmazva szinte minden betegség ellen hatásosnak mondható terápia, ezért Dr. Sumit Kesarkar (aki a módszert dokumentálta) leginkább orvosi praxisában alkalmazza.

Az emberi test komplexitását figyelembe véve, a lehető legbiztonságosabb módja fizikai és mentális állapotunk befolyásolásának, a személyes odafigyelés, nyomon követés.
Bár elsősorban Jógáról és táplálkozási, életmódbéli változásokról van szó, olykor bevonjuk a nyugati orvoslás diagnosztikai rendszerét. Mivel a terápia komoly változásokat indukálhat a szervezetben, ami megfelelő szakértelem nélkül akár veszélyeket is tartogathat.

 

 

 

Workshopok

 

Jelenleg ez a forma a leggyorsabb módja a Marma Jóga alapjainak elsajátításához.
Általába hétvégente 2 napos kurzus keretein belül. Kis létszámban, azaz maximum 10 fős csoportokban, lehetőség van egy átfogó képet kapni. Ájurvédikus Táplálkozási és Életmód elvekről, valamint a Marma Jóga alap gyakorlatainak az elsajátításáról.

Hogyan állnak ezek a rendszerek össze, hogy egészítik ki egymást, hogyan hatnak az emberi testre, hogyan oldják a szellemi akadályokat.
A tanfolyam előképzettséget nem igényel, bárki számára nyitott a workshop. Jógát rendszeresen gyakorlók, jógatanárok számára pedig lehetőség tudásuk elmélyítésére a jógának az egészség visszaállításában betöltött szerepéről.

 

2018 Magyarországi programok

Debrecen

Nyári táborok, elvonulások

A természetben, természetesen.

 

A tábor nyelve: Angol

A tábor nyelve: Magyar

A tábor nyelve: Magyar

A tábor nyelve: Angol

A tábor nyelve: Angol

Online Ájurvédikus Alap tanfolyam

Ez a képzési anyag Dr. Sumit munkáját népszerűsíti.

 

Ez egy 14 hetes képzés az Ayurvéda alapjairól (filozófia, doshák, dhatuk, egészségkoncepció, mitológia, mala, stb.). A képzés az indiai orvosi egyetemeken oktatott ájurvéda ismeretek tananyagára épül.

A képzés összeállítója Dr. Sumit Kesarkar (BAMS, Ph.D). Indiai Ayurvedikus Orvos és Gyógynövénykutató.

A tanfolyam elvégzése után vizsga is van, valamint indiai NLAM (National Library of Ayurveda Medicine) diploma is jár hozzá. 

A www.nlam.in  Dr. Sumit Kesarkar hivatalos oldalán is elérhető, angolul. A Hozzáférés azonban nehézkes, egyrészt csak egyszer vagy kétszer indul évente. Valamint a több száz jelentkezőből csupán 20-30 ember van kiválasztva. Nekik ingyenes a képzés, viszont Sumit a manuális munkák miatt nem tud több embert elvállalni.

Ezért lett átdolgozva a tananyag, automatizálva és mindenki számára elérhetővé téve Magyar fordításban. Így időbeli korlátja nincs.
Egy online tantermen belül mindenki a saját ritmusában és képességei szerint haladhat végig a leckéken. Majd a végen vizsga tétel biztosítja a megfelelő megértés ellenőrzését.

 Nincs korlátozva a tanfolyam, bárki számára lehetőség van most a képzés elvégzésére tudásának bővítése végett. 

A kiállított diploma a későbbiekben válhat hasznossá, ugyanis igazolja, a tanfolyam tananyagának elsajátítását. 

A tanfolyam egyszeri díja most kedvezményesen 8.000 forint. Ami tartalmaz 1 darab pótvizsga díjat is. 
Sikertelen vizsga esetén, minden új próbálkozás további 1000 forint költséggel jár. 

 

Nézz bele hogyan is van felépítve a tananyag!

Amennyiben úgy érzed szeretnéd megcsinálni a tanfolyamot
itt tudod megrendelni és mi küldjük a szükséges információkat.

Fontos! Lehet, hogy a levelünk a spam vagy a kuka mappádba fog landolni, ezért kérünk nézd meg ott is, mielőtt írnál nekünk, hogy nem kaptál levelet. A levelünk megérkezése néha 24 órát is igénybe vesz.